Šogad pavasarī saimnieces tika aicinātas sūtīt savu Jāņu sieru receptes, kuras pēc tam garšoja un vērtēja gardēži - eksperti Mārtiņš Sirmais, Signe Meirāne, Ilze Jurkāne, Liene Zemīte, Normunds Baranovskis un Inga Pūce. Galveno godalgu izpelnījās Edīte Jurjāne no Ķekavas ar savu Jāņu siera recepti "Lakstīgalu ielas Jāņu siers", informē portāls Mammamuntetiem.lv
Lakstīgalu ielas Jāņu siera recepte
Nepieciešams:
- 5 litri piena,
- 5 olas,
- biezpiens,
- rūgušpiens,
- mazliet citronu sula,
- sāls,
- sviests,
- ķimenes,
- dilles
- baziliks.
Gatavošana:
No sākuma 5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu, citrona sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno 5 sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti, līdz masa kļūst “sierīga”. Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē. Labu apetīti!
Sabiedrisko attiecību daļa
21.06.2016.