Atjaunots 28.05.2024.

Informācija 2024./2025.mācību gada 1.klašu skolēnu vecākiem

1.    Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 11 “Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē”  2.punktu izglītojamais izglītojamais tiek uzņemts izglītības iestādē, pamatojoties uz vecāka/likumiskā pārstāvja iesniegumu.

Iesnieguma veidlapa  (iesniegums par uzņemšanu)  un apliecinājums piekrišanai/ nepiekrišanai foto/video iespējamai publicēšanai, iesniegums- piekrišana psihologam strādāt ar klasi  atrodami skolas mājas lapā www.vidusskola.kekava.lv  vai skolā lietvedībā. Lūgums parakstītu iesnieguma oriģinālu vai ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu iesniegt skolai līdz  2024.gada 1.augustam. Ja līdz minētajam termiņam netiks saņemts attiecīgais iesniegums, iestāde var uzskatīt, ka vieta attiecīgajā iestāde nav nepieciešama un to piedāvāt nākamajam bērnam prioritārajā kārtībā.

Iepazīties ar Iekšējās kārtības noteikumiem un Skolas nolikumu. (skolas mājas lapā www.vidusskola.kekava.lv )

Parakstītu iesnieguma oriģinālu skolai Jūs varat iesniegt šādos veidos:

-        Ķekavas vidusskolas lietvedībā Gaismas ielā 9, Ķekavā, Ķekavas novadā darba dienās, iepriekš saskaņojot pieņemšanas laiku pa tālruni 67937607 vai e-pastā kekavas.vidusskola@kekava.lv . Jāuzrāda vecāka personu apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība.

-        Ar drošu elektronisko parakstu parakstītu  iesniegumu sūtīt  uz skolas e-pasta adresi kekavas.vidusskola@kekava.lv

 

Iesniegumam pievieno:

-        pirmsskolas izglītības iestādes izdotu mācību sasniegumu vērtējumu aprakstu/ sekmju izrakstu

-        Bērna medicīnisko karti (veidlapa Nr.026/u) un valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, ja izglītojamais tiek uzņemts speciālās izglītības programmā, vai, ja viņam ieteikti atbalsta pasākumi mācību procesā, vai pirms mācību uzsākšanas skolā bērns apgūst speciālo pirmsskolas izglītības programmu un vēlas turpināt izglītības ieguvi vispārizglītojošā izglītības programmā,  skolā jāiesniedz līdz 2024.gada 1.augustam.

Ja līdz norādītajam termiņam to nav iespējams izdarīt, lūgums informēt  Ķekavas vidusskolas lietvedi pa tālruni 67937607 vai e-pastā

 

2.    Izglītojamo rindas kārtība ir pašvaldības noteikta atbilstoši Saistošajiem noteikumiem  “Par kārtību bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1.klasē Ķekavas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs”. Skolēni pa klasēm tiks dalīti pēc 2024.gada 1.augusta rindas secībā, iespēju robežās ņemot vērā vecāku izteiktās vēlmes.  Informācija par klasi, kurā bērns ieskaitīts, tiks nosūtīta vecākam/pilnvarotajai personai uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi no 2024.gada 15.augusta.

 

3.    Saskaņā ar Skolas padomes lēmumu skolēniem ir skolas forma. Skolas forma- tumši zila veste ar skolas emblēmu. Meitenēm rūtaini svārki vai sarafāns, zēniem tumšas bikses. Svētkos balta blūze meitenēm, balts krekls zēniem. Saskaņā ar Skolas padomes lēmumu Iekšējās kārtības noteikumos norādīts, ka skolas forma nav obligāta. Skolas formu svētkos var aizstāt ar baltu blūzi/kreklu, tumšiem (zili, melni, pelēki) svārkiem/ biksēm un/vai tumši zilu vesti.

Formu var iegādāties:

AMERI interneta veikalā www.skolenuformas.lv  vai   interneta vietnē www.skolasforma.lv  attiecīgi pie skolas Ķekavas vidusskola.

Veicot pasūtījumu līdz š.g. 20. jūnijam,  skolēnu formas piegāde  līdz nākamā mācību gada sākumam.

5.jūnijā 18.00-20.00 skolas pagalmā ( sliktos laika apstākļos –iekštelpās) Nākotnes ielā 1a, Ķekavā – lietotu skolas formu tirdziņš.  (Iespēja iegādāties skolas formu no vecākiem, kuru bērniem tās ir kļuvušas par mazu)

4.    Mācību grāmatas un darba burtnīcas nodrošina skola – saņemsiet mācību gada sākumā skolā. Jāiegādājas individuālas lietošanas mācību līdzekļi.

5.    Plānotās iepazīšanās sapulces 2024.gada 27.augustā plkst. 18.00  Uz tikšanos ar klases audzinātāju aicināti jaunie pirmklasnieki un viņu vecāki.

6.    Mācību stundu sākums 8.10, stundas parasti beidzās ap 12.30. Līdz skolēnu autobusam pagarinātās dienas grupas. Ar šī gada skolēnu autobusu maršrutiem var iepazīties pašvaldības mājas lapā www.kekava.lv sadaļā  Izglītība.

7.  1.klasēs tiks uzņemti 168 bērni sešās pirmajās klasēs. Klašu audzinātājas: Valda Kotāne, Edīte Avana, Ilze Langiša un trīs jaunas skolotājas, kas darbu Ķekavas vidusskolā uzsāks augusta beigās.

_

 

 

 

 

  Drukāt